2012. július 9., hétfő

Nyári szünetre 3.rész

A sakktábla A és B színe ugyanaz? Igen. Nem hiszed? Ellenőrizd le!


Ez és az ehhez hasonló, korábban közölt illúzió a hitetlenkedő meglepődéseken kívül arra is jó, hogy rajtuk keresztül műhely titkokhoz jussunk. A fekete-fehér rajzok is lehetnek "színesek". Egy tónus látszódhat kettőnek, háromnak is, attól függően, milyen tónus mellett jelennek meg. Így érhetjük el, hogy rajzunk gazdag legyen tónusokban. Ezt a képet szintén a http://www.echalk.co.uk oldalon találtam, a colour perception 2 alatt. Egy korábbi rajzomon megegyező a sötét pulóver és a világos arc árnyékának a tónusa.







2012. július 5., csütörtök

Nyári szünetre 2.rész

Hiába mereszted a szemed, nem hiszed el, amit látsz! Gondolnád, hogy a két szín a kereszt közepén ugyanaz?






Előző bejegyzésemben Beau Lotto oldaláról közöltem néhány érdekes színekkel foglakozó illusztrációt. Most egy másik, több optikai illúzió között a colour perception között ismét Lotto mintájára bukkantam. Ez érdekesebb, mint az eddigiek.

Forrás: http://www.echalk.co.uk

2012. július 3., kedd

Nyári szünetre

Véget ért idei tanévünk, kezdődik a nyár, az alkotótáborok, pihenés és egyebek ideje. A szeptemberi iskola kezdésig azonban otthon is hasznosan tölthetjük az időt: böngéssz a neten hasznos feladatok, olvasni valók után képzőművészeti területen. A minap találtam egy érdekes oldalt, Beau Lotto képeit, ahol többek között optikai illúziókkal foglalkoznak. A szemünket megtévesztő képek feltárják szemünk, vizuális érzékelésünk működését is.


Forrás: http://www.lottolab.org