2012. május 21., hétfő

színkeverő játék

Szerinted a képen látható színt egy, kettő, vagy három színből lehet festékkel kikeverni?
Néha kifognak rajtunk a színek, mert nem tudjuk hogyan állítsuk elő őket a rendelkezésre álló palettából. Pedig minden! szín a három alapszínből, plusz a fehérből és feketéből előállítható..
Ismét egy játék, mely fejleszti a színlátásunkat:
http://mrl.nyu.edu/~perlin/experiments/colorgame/
A játék: egy pattogó labdát kell átszínezni az alatta lévő kis labdákkal pont olyanra, mint a pattogó labda feletti karika. Ha kezd közelíteni a kikevert színed a karikáéhoz, egyre magasabban pattog, ha pedig eltalálod, át is repül a karikán és nyertél. http://mrl.nyu.edu/~perlin/experiments/colorgame/

Színkereső

Meg tudod mondani egy színről teljes pontossággal, hogy milyen? Szerinted könnyen megállapítható egy színről, hogy az mennyire élénk, vagy fakó? Könnyen leellenőrizheted tudásod:
Egy színlátást fejlesztő játékra bukkantam a http://color.method.ac/ oldalon. A játék több lépcsős. Először meg kell ítélni (megadott időre) a kör közepén megjelenő szín színezetét. Ezt az egérrel teheted meg úgy, hogy körbefuttatod a kis kört a színkörön egészen addig, amíg úgy érzed, hogy megtaláltad azt a színt, ami a kör közepén van. Klikkelés után kiírja a program a találat szintjét. Ezután a telítettséget kell megítélni, majd a komplementer párokat megtalálni, és még tovább...
Próbáld ki! http://color.method.ac/

2012. május 14., hétfő

Évi csendélete

Évi élete második akvarellképe. Persze nem fogom minden festett munkáját sorszámozni, de azért nem árt ezzel az információval együtt nézni a lábost és az üveget..


Nyugalom sziget

Mariann két érettségi tétel között is fest.
Azt mondják, a zöld megnyugtatja az embert..


Attila csendélete

Attila garfikus vénája akkor is felszínre tör, ha a feladat a szénben rejlő festői lehetőségek kiaknázása: az anyag kiválóan alkalmas arra, hogy elkenve lágy foltokat hozzunk létre a tónusoknak. Ezt ötvözi Attila a rá jellemző erős, határozott vonalakkal. 


Portré




Évi akt képe

Megszokhattátok már, hogy a tanítványaimat dicsérem, de Évit most valóban megilleti a dicséret: ez az első akt és egyúttal első akvarell képe is. Milyen lesz a harmadik, negyedik, ha az első ilyen életszerű?


Önportré

Mariann közvetlenül az érettségi előtt..tükörbe néz. 



Önportré


Évi Önarcképe, valamint az első pasztellek egyike.